Maestro strak gedirigeerd



De bouw van Maestro is in volle gang. Blokken B, C en D zijn samen met de parkeergarage opgetrokken tot aan het niveau van de 2e
verdieping samen met het dek. Bij toren A is Strebu bezig aan de 5e bouwlaag. De ontwikkelende aannemer verwacht in april van het volgend jaar het hoogste punt van 73 meter aan te tikken.

Entreezijde toren blok A van de Maestro in uitvoering

“We werken met Hibex en de andere uitvoerende partijen samen in een gezamenlijk BIM model”, vertelt Bart van de Broek, projectmanager bij TWIN, de engineeringspartner van KOW. “Zo kunnen we daadwerkelijk ‘as built’ het project uitwerken en voorbereiden. Het door ons beheerde model wordt gebruikt om bijvoorbeeld maltekeningen te maken. Het model wordt ook gebruikt voor de calculatie en planning.”

Overzicht Maestro in uitvoering met het dek boven parkeren en toren blok A gevorderd tot de 5 verdieping
Prefab gevelelementen Maestro toren blok A
Detail met prefab gevelelementen Maestro

Maestro in zuidwest Den Haag

Maestro wordt ontwikkeld en gebouwd door Stebru en bestaat uit van vier bouwdelen rond een gemeenschappelijke en groene binnentuin. Met één zorgdeel voor Saffier en drie woondelen met 240 vrije sector huur- en koopwoningen. In het zorgdeel van Saffier komen ook voorzieningen voor bewoners en de buurt zoals een buurtsuper, een restaurant en een huisartsenpost.

Met de realisatie op de locatie van het voormalig verzorgingshuis De Lozerhof wordt een kwaliteitsimpuls aan de na-oorlogse wijk in Den Haag zuidwest gegeven. Wonen in de nieuwe landmark van zuidwest Den Haag? Ga dan naar https://woneninmaestro.nl/

Impressie bouwdeel A Maestro vanuit het binnenhof