Prefab houten gevelelementen ‘Paviljoen in den Houte’



Vorige week vrijdag heeft het bouwteam van ‘Paviljoen in den Houte’ een bezoek gebracht aan leverancier VKP. VKP maakt voor het houten
woongebouw de HSB gevelelementen, inclusief de houten kozijnen en fraké gevel bekleding.
De Franse balkonhekken en de zonwering worden in de bouw aangebracht.

HSB gevelelement bij VKP voor ‘Paviljoen in den Houte’ (foto Giesbers)

Het groenste gebouw van het Landgoed

KOW heeft voor de ontwikkelcombinatie Novaform/Trebbe het groenste gebouw van het Landgoed in den Houte ontworpen. Het complex met 17 luxe appartementen en 3 exclusieve penthouses wordt in hout gebouwd in eenheid met het parkachtige landschap. Paviljoen in den Houte is uitgewerkt door TWIN en wordt gebouwd door Giesbers Rotterdam. De oplevering staat gepland voor het eerste kwartaal van 2025.

Overview 3D model Paviljoen in den Houte

Overview constructie 3D model Paviljoen in den Houte

Prefab in hout

Met de imput van Giesbers en de leveranciers Derix en VKP hebben we het Paviljoen uitvoeringsgereed gemaakt. De opbouw wordt volledig geconstrueerd uit prefab elementen, zonder dat daarbij is ingeboet op de architectonische kwaliteit. Door te bouwen met CLT vloeren en wanden en HSB gevelelementen wordt tijd en geld bespaart en wordt het milieu en de omgeving minder belast.

Detail uit het 3D model aansluiting gevel en vloer met horizontale plantenbak

Ontwikkeling Landgoed in den Houte

Middenin een parkachtige omgeving in Noordwijkerhout ligt het Landgoed in den Houte. Hier ontstaat een nieuwe, ruim opgezette, woonomgeving omgeven door weelderig groen. KOW en RROG hebben samen met ontwikkelingscombinatie Novaform/Trebbe het ontwerp gemaakt voor dit voormalige zorgterrein St. Bavo. De oorspronkelijke landschappelijke structuren van het gebied worden hersteld en in verschillende groene en waterrijke zones worden zowel grondgebonden als gestapelde woningen gebouwd. Met in totaal 700 woningen in diverse stijlen en voor verschillende doelgroepen.

Impressie uitzicht van het penthouse op Landgoed in den Houte